De 3 gaafste treinreizen in India

De 3 gaafste treinreizen in India

Reizen door India is een van de meest gave avonturen die je in je leven mee kunt maken. We hebben het eerder al gehad over de gave cultuur, de spiritualiteit en uiteraard de bijzondere mensen. Een van de tofste manieren om India te leren kennen is door met de trein te reizen. Treinreizen in India is dan ook iets dat wij met enige regelmaat hebben gedaan. In dit artikel vertellen wij je over onze avonturen en gaan we dieper in op de 3 gaafste treinreizen in India.

Onze ervaringen tijdens treinreizen in India

Zoals jullie van ons weten zijn wij al talloze keren naar India geweest. Aangezien India zo’n groot en bijzonder land is, is het dan ook lastig alles in een keer te doen. Daarom hebben wij tijdens meerdere reizen gebruik gemaakt van de trein. En dat is een hele belevenis. Zoals we gewend zijn van de Indiase bevolking, zijn ze er niet vies van je redelijk lang aan te staren. Je valt immers nogal op met je witte bakkes.

Daarnaast beleef je tijdens treinreizen in India net wat andere dingen, dan wanneer je met de trein van Delft naar Amsterdam gaat. Zo merk je dat er tijdens elke stop diverse cateringbedrijven naar binnenstormen om de nodige koffie, thee en andere lekkernijen te verkopen. You want Kopi? Kopi? Kopi? Of je Kopi wil? Je kan nog zo vaak nee zeggen, het lijkt wel eens lastig aan te komen bij de lokale bevolking.

Wij hebben er tijdens onze treinreizen in India voor gekozen voornamelijk overdag te reizen. Een groot voordeel van de treinen in India is dat er of geen deuren zijn of dat deze deuren gewoon open staan. Hierdoor kan je eenvoudig plaatsnemen bij de deuropening en onder het genot van een peukie genieten van al het moois dat voorbij raast. Dit een zeer leuke manier om nog meer van India te zien.

De mindere ervaringen van treinreizen in India

Het bovenstaande klinkt als een gaaf avontuur, waarbij je veel opslokt van de Indiase natuur. Echter is het niet altijd feest. Zo hebben wij in Zuid-India regelmatig de nachttrein gepakt. “And that’s a different cookie”, zou Louis van Gaal zeggen. Doordat de wat luxere tickets waren uitverkocht, waren we genoodzaakt een goedkoop kaartje te kopen. Met alle gevolgen van dien. Tijdens deze reizen is rusten onmogelijk door de tv die de hele nacht keihard aanstaat, tl-lichten die door je oogleden heen schijnt en de helaas bijbehorende stank. Zeker een groot avontuur, maar niet eentje die we nog al te vaak gaan herhalen.

3 vette treinroutes in India

Toch is het reizen met de trein, net als in Europa, een geweldige manier van reizen. Mits je het goed aanpakt en jezelf van de nodige luxe voorziet. Dit is overigens verschillend per persoon, aangezien je wel de echte Indiase belevenis meemaakt als je tussen de locals gaat slapen en leven. Wij hebben 3 vette treinroutes in India uitgezocht, die jij wat ons betreft absoluut zou moeten doen.

1.     Bangalore naar Goa

Tijdens de treinreis van Bangalore naar Goa stop je langs een aantal zeer gave dingen. Wat te denken van Hampi en Badami? Met name de eerstgenoemde is zeer interessant, aangezien deze plek op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Het is hierin gaaf om deze treinreis met de Golden Chariot te doen, waarmee je in 8 dagen van A naar B gaat. En geloof het of niet, in deze trein vind je een levensechte spa en kan je genieten van heerlijke massages en restaurants. Wat betreft het interieur kunnen we kort zijn. Heel veel dichter bij het leven in een Bollywood film kom je namelijk niet.

2.     Tamil Nadu naar Rameshwharam

Een tweede reis die je absoluut niet mag missen is de treinreis van Tamil Nadu naar Rameshwaram op Pamban Island. Deze reis is een stuk minder luxe dan de hierboven genoemde. Echter betekent dit niet dat het minder leuk is. Sterker nog, de avontuurlijke reizigers onder ons zullen hier absoluut de voorkeur voor hebben. Niet voor niets wordt deze treinroute veelal gezien als de mooie treinreis in India. Zo rijd je onder andere over de prachtige 2-kilometer lange Pamban Bridge. Geniet onderweg zeker van de prachtige stranden!

3. De Nilgiri Mountain Railway

Ben jij een pure natuurliefhebber en zie je niets liever dan grote bergen, groene valleien en pure wildernis? Dan is het aan te raden zeker een tocht te maken met een zogenoemde Toy Train. Deze oude locomotieven rijden over een aantal overgebleven zeer oude spoorwegen. Met name diegene bij de Nilgiri Mountain Railway is een ware belevenis. Zo reis je vanuit Mettupalayam via Coonoor richting Udagamandalam in Tamil Nadu. Perfect te combineren met de hierboven genoemde treinreis in India. Wat betreft historie kom je dus zeker aan je trekken met deze avontuurlijke treinreis.