Vanwege onze vakantie worden alle orders die geplaatst worden op en vanaf donderdag 25 juli pas verzonden vanaf maandag 5 Augustus. Als goedmakertje ontvang je als je in deze periode de bestelling doet wel 10% korting op de gehele bestelling! Vul de code: Vakantie2024 in in het afrekenscherm en de korting wordt automatisch verrekend!

De 7 meest bijzondere culturele gewoontes van India

De 7 meest bijzondere culturele gewoontes van India

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, India is één van de meest bijzondere landen op de wereld. Niet voor niets is India na China het land met het hoogste inwonersaantal ter wereld. In 2020 woonden er maar liefst 1,3 miljard mensen in het land. Dit is bijvoorbeeld al drie keer zoveel als heel Europa bij elkaar. Zoals bekend heeft elke cultuur verschillende kenmerken en maniertjes. De cultuur van India is van alle landen op de wereld misschien wel de meest spraakmakende. In dit artikel vertellen we jou over de 7 meest bijzondere culturele gewoontes van India.

1.    Toeteren en hard geluid

Heb jij ook zo’n vriend of vriendin die altijd overbodig toetert, wanneer hij of zij aan het autorijden is? Ook al is er niets aan de hand? Neem dan eens een kijkje langs een willekeurige weg in India. In India is het een gewoonte om altijd en overal te toeteren. Overal waar je auto’s ziet rijden, toeteren de mensen. Niet alleen als er gevaar is, maar ook als er bijvoorbeeld een duif langs vliegt. Of als je ‘s nachts op de weg rijdt en niemand tegen komt, dan ook wordt er getoeterd. 🙂

Buiten het toeteren zijn Indiërs er ook niet vies van om de volumeknop even op maximaal te zetten. Zelfs in de meest simpele, kleine winkeltjes kun je winkeliers amper verstaan door de keiharde muziek die er wordt gedraaid. Aan sfeer geen gebrek, maar of het nu echt nodig is?

2.    Staren, een aparte gewoonte van India

We dromen allemaal wel eens weg bij een bepaald aanzicht. Wanneer je een heerlijke frikandel met pindasaus ziet liggen komt het wel eens voor dat je hier net even iets langer naar kijkt. In India hebben de mensen hier een sport van gemaakt. Als je in India naar iets wilt kijken, dan kijk je gewoon. Daar doen de mensen absoluut niet moeilijk over. Mocht je in India zijn moet je niet gek staan te kijken als er iemand naast je komt staan die meeleest met jouw WhatsApp berichtjes. Of je gewoon lekker ongegeneerd aanstaren zonder weg te kijken. In Nederland ligt dit toch iets anders. Hier krijg je al snel het verwijt dat je onbeleefd bent.

3.    Het ja en nee knikken

Het lijkt misschien verwarrend en dat is het ook. In India halen de mensen ‘ja’ en ‘nee’ namelijk door elkaar. Nee komt namelijk amper voor in die Indiase cultuur. Wanneer je een Indiër een vraag stelt krijg je namelijk altijd een positief antwoord. Of het nu mogelijk is of niet. Indiërs willen je gewoon niet teleurstellen. Op zich een fijne eigenschap. Al kom je hierdoor natuurlijk wel eens in de problemen. En de meeste mensen die door India reizen, hebben ook wel eens gezien dat Indiërs wiebelen met hun  hoofd als ze ergens mee instemmen. Dus bedoelen ze ja, dan wiebelen ze nee met hun hoofd. Je moet het maar weten!

4.    Een kinderboerderij op de snelweg

De kans is aanwezig dat je ooit  hebt gehoord dat de koe een heilig dier is in India. Deze dieren lopen dan gewoon los. Wanneer je met de scootertje of auto over de snelweg rijdt, dan is de kans groot dat je hier en daar een koe, hond of kip tegenkomt. Hier staat werkelijk waar niemand van te kijken. Men rijdt er rustig omheen en doet alsof er niets aan de hand is. Hier sta je toch gek te kijken als je de A4 oprijdt en er opeens een kalf over de linker rijbaan paradeert.

5.    Twee rechterhanden

De gemiddelde Indiër mag toch hopen dat hij of zij met twee rechterhanden is geboren. De rechterhand is in de Indische cultuur namelijk de hand waarmee ze het meeste doen. En dat voor een land waarin al veel met de handen wordt gedaan. De linkerhand wordt eigenlijk alleen gebruikt voor een toiletbezoek. Wel zo fris als je deze handen gescheiden houdt. Houd hier rekening mee, wanneer je een Indiër de hand zou willen schudden.

6.    Een aai over de bol

Wanneer je in Nederland iemand een aai over de bol geeft, wordt dit over het algemeen gezien als een compliment. Het zal je niet verrassen, maar in India is dit niet helemaal de bedoeling. Het hoofd wordt namelijk als heilig beschouwd. En over heilige dingen aai je over het algemeen niet. Bedenk dus goed als een klein Indiaas kindje iets voor jou doet, dat jij de dit kindje geen aai over de bol geeft. Ook al oogt het nog zo lief.

7.    Namasté

Waar wij voornamelijk goeiemorgen of moghe zeggen, gaat dit in India anders. In India begroet men elkaar door namasté te zeggen. Hierbij houd je de handen gestrekt met de palmen tegen elkaar, waarna je deze naar het voorhoofd brengt. Hoe hoger je deze handen houdt, hoe meer respect je toont.
Namasté wordt vaak omschreven als ‘Het licht in mij, groet het licht in jou’ .

De gewoontes van India

In dit artikel heb je 7 bijzondere gewoontes van India gelezen. Houd deze altijd in je hoofd mocht je dit waanzinnig, gave land ooit bezoeken. En let vooral op dat Indiërs graag ja zeggen, terwijl ze er eigenlijk geen reet van begrijpen.