Betere leefomstandigheden in India dankzij Dunia Lulu

Betere leefomstandigheden in India dankzij Dunia Lulu

Dat Hindi & Bindi veel met India samenwerkt mag inmiddels geen verrassing meer zijn. We doen veel zaken met lokale mensen. Hier krijgen wij energie van en daarnaast levert het de mooiste verhalen op. In een eerder artikel heb je al kunnen lezen over de grootste bloopers met onze kleermakers. Buiten de lokale kleding– en meubelmakers werken wij ook samen met goede doelen, waaronder Dunia Lulu. Dit goede doel is opgezet door een aantal Nederlandse vrouwen. In dit artikel vertellen wij jou meer over deze bijzondere samenwerking en wat zij doen voor betere leefomstandigheden in India.

Het steunen van goede doelen in India

In het verleden hebben wij meermaals goede doelen in India gesteund. Wij vinden het belangrijk iets terug te doen voor de lokale bevolking in Pushkar. Wij halen veel spullen uit deze regio en zijn de mensen daar ontzettend dankbaar voor. Buiten de gave spullen halen we hier voldoening uit. We hebben deze plek meermaals bezocht en voelen ons echt verbonden met deze plek. Het helpen van mensen uit Pushkar heeft echter ook een keerzijde.

Het is nog wel eens lastig communiceren met Indiërs. Mede daarom hebben we nog steeds wel eens momenten dat we ons afvragen waar ons gedoneerde geld eigenlijk is gebleven. We hebben soms werkelijk geen idee waar dit geld nu eigenlijk heen is gegaan. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat er ergens in India een gozer op spiksplinternieuwe Nike schoenen loopt. Misschien rijdt er inmiddels wel iemand in een Tesla door New Delhi. Om dit soort onduidelijkheden te voorkomen werken we het liefst samen met betrouwbare bedrijven. Dunia Lulu is er daar eentje van.

De stichting Dunia Lulu

Dunia Lulu is een stichting die is opgericht in 2017. Letterlijk vertaald betekend deze naam ‘Wereld Parel’. De basis van deze stichting is gelegd door de Nederlandse Maria Loman. Tijdens een van haar reizen naar India werd ze geraakt door de aanwezige armoede en erbarmelijke leefomstandigheden van jonge gehandicapten. Eenmaal terug in Nederland is ze direct in actie gekomen. Door middel van speciale acties en het verkopen van Indiase kleden op kunstmarkten haalde zij geld op voor de aanschaf van materialen en gezondheidsartikelen voor opvangcentra in India.

Op deze manier wilde zij graag haar steentje bijdragen aan betere leefomstandigheden. Om het allemaal wat officiëler en serieuzer aan te pakken is Maria samen met Trudy Vloothuis en Anita Essink de stichting Dunia Lulu begonnen. Het doel van deze stichting is om leer-werkprojecten op te zetten voor jongeren met een beperking en andere kwetsbare mensen in de armste delen van India. Het grootste doel is het starten van een leer-werkplaats voor gehandicapten in Pushkar.

Het aanleggen van een school in Pushkar

Op dit moment is Dunia Lulu bezig met het kopen van een stuk grond om een school te laten bouwen. Doordat het in India allemaal wat moeilijker is dan in Nederland gaat hier helaas meer tijd in zitten dan gewenst. Gelukkig hebben zij nu met behulp van de Jyotirgamay Gamay Association het doel om deze grond te kopen. Ze willen hier in eerste instantie een school laten bouwen met vijf lokalen met als doel dit in een later stadium uit te breiden.

De reden dat zij deze school willen gaan bouwen is een simpele. Helaas moeten de leerlingen het oude gebouw in Ashram verlaten. En om niet meer afhankelijk te zijn van huurbazen en dit soort zaken te voorkomen is de bouw van een eigen school noodzakelijk. Zeker aangezien verhuizen niet bevorderlijk werkt voor leerlingen met een beperking.

Betere leefomstandigheden in India

Gezien onze goede band met Pushkar en het vertrouwen dat wij hebben in de dames van Dunia Lulu, is deze samenwerking voor ons een logisch vervolg. We hebben de dames dan ook meermaals ontmoet en het voelt simpelweg goed. Daarom doneren wij elke maand een bedrag. Zeker tijdens de corona proberen wij hen hier en daar extra te sponsoren. Zoals eerder benoemd vinden wij het belangrijk dat onze donaties op de juiste plek komen. Bij Maria, Trudy en Anita weten wij zeker dat het in goede handen is. Dankzij hen komen er 100% betere leefomstandigheden in India.

Daarnaast lijkt het ons geweldig om onze ‘wereldberoemde’ kunstenaar de muren van de toekomstige school te laten beschilderen. Zo zien we wat er gebeurd en weten we zeker dat de school er prachtig uit komt te zien. Ook lijkt het ons geweldig om mee te helpen aan de inrichting. Zeker als we zelf in India zijn kunnen wij hier een steentje aan bijdragen met behulp van ons eigen stylingbedrijf.

Tot slot lijkt het ons geweldig om bij te dragen aan een leuk dagje uit voor de kinderen. Of wat te denken van een nieuwe schoolbus? Wij hebben zelf gezien wat de omstandigheden van deze kwetsbare jongeren zijn. We hoeven je niet te vertellen dat dit echt pijn aan je ogen doet. Daarom vinden wij het geweldig dat Dunia Lulu zich op zo’n geweldige manier inzet voor een beter leven van de gehandicapten in Pushkar. Daarom meer dan respect voor deze dames.

Wil jij ook een steentje bijdragen?

Check dan snel de website van Dunia Lulu.

Of doe een donatie door geld te storten op:

NL90 RABO 03168 15470

t.n.v. Dunia lulu