In 2010 zijn wij voor het eerst gaan reizen door India en helemaal verliefd geworden op het land. Het leren kennen van India met het kleurrijke straatbeeld, de chaos, de spiritualiteit, de verschillende religies en de ontzettende prachtige kunst, materialen en decoraties die we op onze reis zijn tegengekomen, heeft ons op het idee gebracht een webshop te beginnen. Elk jaar gaan we richting India om weer op zoek te gaan naar prachtige en unieke spullen.

Inmiddels is onze vrienden/kennissenkring aardig uitgebreid..we kennen de mandalaman (deze levert onze o.a de mandaladoeken) en onze (kunst)schilder die geen woord engels spreekt (maar op een of andere manier snappen we elkaar altijd) elk jaar beter.

We proberen zo veel mogelijk in te kopen bij kleine ondernemers in India, soms in dorpjes waar maar weinig toeristen komen. Zo helpen we de Indiase bevolking ook een beetje.  We zijn zelfs bevriend geraakt met onze kleermakers die voor ons oa de harembroeken en rokken maken. En vanaf dit jaar ook kleding voor kinderen. Erg leuk!

Een groot gedeelte van de producten op onze site hebben we dus zelf uit India meegenomen en zijn allemaal bedoeld om wat meer kleur en sfeer in je leven te brengen! Het andere gedeelte, dat zijn met name de grotere meubels en woonaccessoires kopen wij in bij Otentic. Een super leuk bedrijf die haar meubels in India zoekt en laat opknappen. Echt Vintage en duurzaam dus!

Wij vonden het ook belangrijk om wat terug te doen voor India. We hebben een goed doel gevonden in de regio waar we veel komen! De stichting heet Dunia Lulu en is opgezet door 3 nederlandse vrouwen. Met hun kennis willen ze kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking helpen met volgen van onderwijs en eventueel waar mogelijk begeleiden tot arbeid.

Nederland kan wat ons betreft wel wat meer India gebruiken. En dan uiteraard het kleurrijke, authentieke en het sfeervolle wat India bezit.
Want wat is leuker dan wat meer kleur aan je lijf, kleur en sfeer in je huis en producten waar je heel erg vrolijk van wordt!!

Kortom: Bring India into your style!

Lees hier onze blog en reisverslagen uit India.