Ayurveda, een traditionele geneeswijze uit India

Ayurveda, een traditionele geneeswijze uit India

Ayurveda. Misschien heb je er tijdens een yogales of massage wel eens van gehoord. Het zou ook zomaar kunnen dat je het al eerder ergens hebt zien staan tijdens het lezen van een wellness blog. Maar wat is Ayurveda nu eigenlijk precies? Dat het iets met kruiden en India te maken heeft weet je misschien wel. Maar er zit meer achter. In deze blog gaan wij uitleggen wat Ayurveda precies is, waar het vandaan komt en wat wij er zoal mee doen. En misschien heb jij zomaar ineens een leuk en origineel kerstcadeau.

Wat is ayurveda?

Wij zijn gek op Ayurvedische producten en gaan uitleggen waarom. Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig middel. Het wordt dan ook gezien als traditionele geneeswijze. Niemand weet hoe oud ayurveda precies is; volgens sommige wetenschappers is zij ca. 5000 v.Chr. ontstaan, anderen dateren haar op 3000 v.Chr. Er wordt gezegd dat dit de oudste geneeswijze ter wereld is. De naam komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Het is gevormd uit eens van de oudste Indiase geschriften die er bestaan, de Veda’s. Ayus betekent namelijk ‘leven’ en Veda betekent ‘kennis’. Je kunt zelf wel invullen dat Ayurveda de ‘kennis van het leven’ omvat.

Tijdens de Ayurvedische behandelingen, is jouw verhaal het belangrijkste. Ieder mens is uniek en verdient een eigen behandeling. De Veda’s gaan uit van een holistisch mensbeeld. Dit houdt in dat de mens als één geheel wordt gezien. Alles heeft met elkaar te maken en staat met elkaar in verbinding. Denk hierbij aan lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele facetten. Door de mens centraal te stellen zorgt een Ayruveda behandeling ervoor dat je meer balans krijgt en je goed voelt. Is dit niet precies wat we willen?

Drie Dosha’s in de Ayurveda geneeskunde

Volgens de Ayurvedische geneeskunde ontstaat een goede gezondheid door een balans van drie levensenergieën. Deze levensenergieën worden ook wel Dosha’s genoemd. De drie Dosha’s bestaan elk uit een combinatie van verschillende elementen. Hieronder volgen de drie Dosha’s:

  1. Vata: bevat de elementen lucht en ether
  2. Pitta: bevat de elementen water en vuur
  3. Kapha: bevat de elementen aarde en water

Waar betekent Ayurveda voor ons?

Hindi & Bindi heeft ook verschillende Ayurveda producten in het assortiment. Ook hebben wij in India diverse Ayurveda kuren gehad. Wat een ervaring was dat. Door middel van bepaalde kruiden en oliën hebben wij een aantal massages gehad. Wij hebben hier een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. Mede daarom zijn we in zee gegaan met het merk Songs of India. De wellness- en geurproducten van Song of India zijn een viering van het natuurlijke en holistische leven. In een poging om een delicaat evenwicht te vinden tussen lichaam en geest, zijn al onze producten ontworpen om je ziel te stimuleren, te verrijken en te stimuleren. En dit sluit perfect aan bij onze ideeën.

Onze Ayurvedische producten

Op dit moment verkopen wij een aantal Ayurvedische producten van Songs of India. Het omvat voornamelijk zeepjesparfumgeurzakjesolie verdampers en aromaverstuivers. Bijzondere producten als je het ons vraagt. Niet alleen door de helende werking, maar zeker ook door de vormgeving. Het ziet er toch fantastisch uit? Neem gerust een kijk in ons assortiment van Songs of India. Zit er nog een leuk kerstcadeautje bij?

We zouden maar wat graag willen uitbreiden in onze producten. En dat gaan we dan ook doen. Momenteel zitten we nog midden in de verhuizing en een zwangerschap. Hierdoor is de uitbreiding op het gebied van Ayurveda producten uitgesteld. Maar wat zouden we graag meer producten aanbieden die goed zijn voor het lichaam en de geest.

Houd onze website en socials goed in de gaten.