Het tropische Goa: de parel van India

Het tropische Goa: de parel van India

Als je aan een reis naar India denkt, dan zie je waarschijnlijk al snel overvolle steden en een compleet andere cultuur voor je. Wij ontkennen ook zeker niet dat hier sprake van gaat zijn. Maar wist je dat er in India ook prachtige, tropische stranden te vinden zijn? En dat je geweldig kunt feesten en genieten van de meest lekkere en hippe eettentjes? Voor de nodige afwisselingen tijdens jouw reis, vertellen we je in dit artikel meer over het tropische Goa, de parel van India.

Waar ligt Goa precies?

Goa is een katholieke staat met ongeveer 1 miljoen mensen, gelegen aan de westkust van India. Het leukste aan Goa is dat hier een aangename mix van de Indiase en de Westerse cultuur heerst. Zo kan je hier in een restaurant van een heerlijke lokale specialiteit genieten, terwijl er aan de overkant van de straat oude, katholieke gebouwen staan. Samen met de schitterende stranden, de eindeloze feesten en het heerlijke eten, maakt dit van Goa een plek in India die je absoluut niet mag missen.

De hippie scene van Goa

Eén van de dingen waar Goa ook bekend om staat is de zogenoemde hippie scene. Iets dat je in eerste instantie niet direct zou verwachten bij India. Toch trokken er in de jaren ’60 en ’70 talloze jongeren vanuit Europa naar India. Allemaal op zoek naar geluk, spiritualiteit en de ultieme vrijheid. Gezien Goa jaren geleden gekoloniseerd was door Portugal, was dit hier een erg geschikte plek voor. Inmiddels hebben een hoop (vaak creatieve) westerlingen zich permanent gevestigd in Goa en hierdoor zijn er een hoop westerse invloeden te merken zoals hippe eettentjes, gave winkeltjes en galeries.

De echte Goa psychedelic trance feestjes zijn ook echt te gek! Wij hebben onze ogen uitgekeken naar de oudere mannen met lang haar die uren lang staan te dansen met een bellenblaas. Hoe zouden ze dat toch volhouden? 😉

De Flowerpowertijd

Doordat er destijds in de Flowerpower Cultuur nogal wat drugs werd gebruikt en dit verboden werd, zijn veel hippies Goa ontvlucht. Op zoek naar een plek waar wel alles mocht. Het is overigens niet zo dat de hippies volledig zijn uitgestorven in Goa. Je gaat er hier en daar echt nog wel eentje tegen komen. Daarnaast is de sfeer in Goa nog altijd laidback genoeg om er in alle rust en vrijheid te genieten. Zeker als je fan bent van de nodige (vlooien)markten, waar je de meest uiteenlopende kledingmeubeltjes en accessoires op de kop kunt tikken. En je kan ook echte designkleding scoren, hipper dan hip! Je hebt de bekende flea market in Anjuna beach op Woensdag en de sfeervolle  saturday night market in Arpora. Waar ook te gekke bands en dj te vinden zijn. Je waant je echt een beetje in het Ibiza van Azië.

De heerlijke stranden van Goa

Het meest ontspannen om in Goa te doen is het bezoeken van één van de vele stranden. Houd je van rust? Dan moet je zeker het strand van Agonda aandoen. Een ideale plek in een rustig vissersdorpje, waar je waanzinnig lekker kunt eten en kan zwemmen in zee. Ben je echter gek op iets meer levendigheid en drukte? Dan is het strand van Palolem in het zuiden of  Arambol meer in het noorden van Goa. (onze favoriete bestemming in Goa) jou op het lijf geschreven. Omgeven door metershoge palmbomen en bossen is het hier heerlijk vertoeven. Totdat die dikke Duitse buurman vanwege de drukte opeens wel heel dichtbij komt met zijn strandhanddoek.

Scooteren in Goa

Misschien wel de leukste manier om Goa te ontdekken, is om een scooter te huren. Zo kan je in alle vrijheid rondtuffen en van de één naar de andere highlight in de regio gaan. Rijd in je eigen tempo langs de historische gebouwen en stranden en breng een bezoekje aan de adembenemende Dudhsagar waterval. Een waterval die luistert naar de bijnaam ‘De oceaan van melk’. Bij het horen van deze naam zal je niet direct zin hebben hier wat baantjes in te trekken. Totdat je hem in levende lijve ziet. Vergeet niet om links te rijden. Wij hebben meerdere rotondes de verkeerde kant gepakt hahaha. Verder kan je hier mooi wandelen in de buurt, terwijl je de prachtige natuur in je opneemt.

De festivals van Goa

Als je na een vakantie door India vol druktes en bijzondere taferelen eenmaal bent aangekomen in Goa, dan heb je ongetwijfeld zin in een dansje en een koud biertje. Wat dat betreft zit je op de juiste plek. Naast de vele stapmogelijkheden, zijn er door de mix van culturen ook de nodige festivals die hier worden gehouden. Naast een aantal populaire Hindoe feesten heb je ook bijvoorbeeld het Sunburn dance festival, de te gekke psytrance feesten bij Hilltop in Anjuna. Of het Jazz Music Festival. En wat te denken van het Goa Carnaval. Vergeet dus zeker die dansstappers niet in te pakken, aangezien er meer dan genoeg opties zijn even lekker los te gaan.