Op inkoopreis naar India

Op inkoopreis naar India

Zoals je van ons gewend bent zijn wij gek op alles wat met India te maken heeft. Je hebt in eerdere blogs al veel kunnen lezen over gave avonturen in dit prachtige land. Aangezien wij het belangrijk vinden zo nu en dan met eigen ogen te zien van onze Indiase vrienden maken, gaan wij met alle liefde naar India. Door corona en andere zaken was het echter alweer 3 jaar geleden dat wij voet op Indiase bodem hadden gezet. Onlangs was het zover en ging ik voor even terug naar het land waar ik zoveel aan te danken heb. Ik ging op inkoopreis naar India.

De chaos van New Delhi

Mijn inkoopreis naar India begon uiteraard in Amsterdam, van waaruit ik naar de Indiase hoofdstad New Delhi vloog. Ken je dat gevoel dat jij op een druk festival net voor de hoofdact nog even een nieuwe lading bier gaat halen bij de bar? Dat is ongeveer het gevoel dat je krijgt als je landt op het vliegveld in deze bizar drukke stad. Maar dan 10x erger. Vervolgens vond ik mijn weg richting de Sadar Bazaar, een van de allergrootste markten in Azië.

Op zoek naar materiaal voor Hindi & Bindi Event Styling

Het grote doel van deze reis was vooral het inslaan en bekijken van accessoires en materialen voor de evenementen die wij met Hindi & Bindi Event Styling gebruiken. Hier liep ik al vrij snel tegen een flink probleem aan. Waar ik normaal gesproken een heel eind komt met mijn Westlands getinte Engels, liep het dit keer anders. Het leek alsof de Indiase marktlieden alleen nog maar lokale talen spraken, waardoor ik snel een tolk moest inschakelen. Gelukkig was daar een student die de hele dag aan mijn zijde stond om het nodige te vertalen.

Een warm welkom tijdens mijn inkoopreis naar India

Uiteindelijk heb ik in Delhi exact kunnen doen wat ik wilde, waarna ik mijn weg al snel vervolgde richting een van mijn favoriete plekken in India: Jaipur. Hier heb ik mijn nieuwe kleermaker opgezocht. Hij nodigde mij uit in zijn huis, waarin ik al snel was voorzien van een traditionele stip op mijn voorhoofd. Het etenwas in grote getalen aanwezig en even voelde ik me een Nederlandse celebrity.

Een klein nadeel was dat ik tot een uur of 23.30 met een knorrende maag zat, aangezien het eten redelijk laat kwam. Ik werd al redelijk onrustig en begon al te watertanden, waarna eindelijk het fantastische diner werd verzorgd. Super lekker, maar dit mag wat mij betreft wel iets eerder de volgende keer! De volgende morgen ben ik met kleine oogjes richting het Indian Art House geweest. Dit is een waanzinnige winkel met allerlei vintage spulletjes, schilderijen en antieke spullen. Hier heb ik flink ingeslagen en de eigenaren een fijne middag bezorgd.

Oude vrienden in Pushkar

Na dit altijd fijne bezoek aan Jaipur ben ik snel doorgegaan naar Pushkar. Deze plek bezoek ik elke keer weer, dus ook tijdens deze inkoopreis naar India. Ik heb hier nog een groot aantal vrienden zitten, waardoor ik opnieuw in een warm bad belandde. Alles was nog hetzelfde als een tijd geleden. Gek genoeg is heel India inmiddels gek van de Italiaanse keuken, aangezien er wel een hoop Italiaanse restaurants zijn bijgebouwd.

In Pushkar heb ik wat nieuwe doeken laten maken en mijn schilder bezocht. Hierbij moet gezegd worden dat er weer een enorme uitdaging was wat betreft de communicatie. Niet alles was helemaal lekker overgekomen, waardoor er ook wat interessante spelfouten op de doeken waren beland. Zo had ik een doek laten maken van een Pakistaanse vrachtwagen met de bijpassende tekst Blow Horn erop. Dit is een term die je veel ziet, wanneer men jou adviseert even te toeteren. Mijn schilder kwam helaas niet verder dan Blow Horan, waardoor het opnieuw moest worden aangepast.

Een zeer geslaagde trip

Al met al heb ik tijdens deze inkoopreis naar India bijzonder veel oude vrienden ontmoet en giga veel ingekocht. Dit laatste was toch het grootste doel van deze trip. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik weer genoeg gaafs heb ontdekt. Genoeg vette spullen die binnenkort te vinden zijn in de webshop van Hindi en Bindi of die we kunnen verhuren met ons stylingbureau. Natuurlijk is het nu hopen dat alles netjes op tijd binnenkomt. Ik kijk terug op een waanzinnige trip, waarin ik ook nog eens veel nieuwe mensen heb leren kennen. Daarnaast is en blijft het altijd leuker en praktischer om zelf in India te zijn in plaats van alles te regelen vanaf de Vlaardingsekade in Schipluiden.