Neem het leven zoals het komt

Neem het leven zoals het komt

Herken je het gevoel dat je steeds weer opzoek bent naar wat je echt wilt in je leven? Je bent niet helemaal tevreden over je huidige leventje en vraagt jezelf constant af wat nu het beste bij je past. Dat is menselijk, zeggen ze dan. Dit klopt en gelukkig leer je ermee leven. Tot het punt dat je dit accepteert, vindt wat je leuk vind en dingen neemt zoals ze zijn. Voor alles komt een tijd. Dit is in het kort mijn verhaal. In deze blog vertel ik meer over mijn leven, waar ik zoal tegenaan ben gelopen en over mijn dromen.

Niet weten wat je wilt

Vroeger was alles beter, zeggen ze vaak. Er waren gewoon minder opties en keuzes te maken. In deze tijd kunnen we (met de juiste mindset, dat wel en een stukje geluk) alles worden en bereiken wat we zouden willen. Dit zorgt echter weer voor een ander ‘probleem’. Mensen die niet weten wat ze precies willen. Voor mij was dit een erg herkenbare situatie. Jarenlang heb ik geen idee gehad wat ik precies wilde doen qua werk. Ik wist dat ik creatief was en graag dingen wilde creëren. Hierdoor zat ik vaak in kleine organisaties als Disco Freestone en ook organiseerde ik veel feesten op de onder andere de voetbal. Ik vond dit erg leuk om te doen, maar toch ontbrak het aan iets.

Een depressie

Na vele verschillende baantjes en tijdens speuren het naar vacatures op het internet kwam ik een advertentie tegen voor een baan in de styling van evenementen. Het bedrijf doet de aankleding en styling voor grote evenementen in heel Nederland en omstreken  Ik kreeg hier direct een kick van en kon de volgende dag beginnen.. Bij dit bedrijf heb ik veel geleerd, al liep ik na een tijdje weer tegen hetzelfde probleem aan. Het was op zich prima, maar daar bleef het een beetje bij. Ik had het gevoel alsof ik gevangen zat. Ik voelde me niet gezien en voelde geen vrijheid. Dit heeft een aardige impact op mijn leven gehad, waarna ik zelfs in een depressie belandde die jaren geduurd heeft.

De zoektocht naar mezelf

Wie ben ik en wat wil ik nu in Godsnaam? Het was moeilijk te accepteren dat ik hier na al die jaren nog steeds niet achter was. Zeker als ik dit vergeleek met mensen in mijn omgeving. Was ik nu echt zo’n vreemde? Ik heb vervolgens jarenlang aan de medicatie gezeten en ben opzoek gegaan naar alternatieve hulp. Ik kan wel zeggen dat ik van alles heb geprobeerd. Van de reguliere GGD tot aan hypnosetherapie en regressietherapie en kan nog wel even doorgaan. Vanaf dat moment ben ik gestart met de grote zoektocht naar mezelf.

Het reizen heeft mij hierin enorm geholpen. Tijdens deze reizen genoot ik als vanouds en heb ik veel over mezelf geleerd. Dit kwam voornamelijk naar voren tijdens onze eerste reis in 2010 naar India. Na een opium ceremonie bij de Bisnoi-stam kwamen we in winkel met prachtige stoffen en kleding terecht. Het leek ons vet om dit aan onze familie te geven. En stiekem waren we ook benieuwd hoe mensen in Nederland hierop zouden reageren. En zeker bij ons in het dorp. Nederlanders zijn toch wat minder uitbundig, waardoor dit ons een interessante actie leek.

Het begin van Hindi & Bindi

Uiteindelijk betekende dit het begin van Hindi & Bindi. Het was nooit de bedoeling om een eigen bedrijfje te beginnen, maar toch is het daar ineens ontstaan. De interesse naar originele kleding en spullen hebben we altijd al wel gehad en daar waren we dan op reis wel naar op zoek.  En ineens het idee om daar een bedrijfje aan te koppelen, leek ons dan ook wel heel leuk!

De passie voor India was geboren en ik kreeg het gevoel alsof ik mijn pad had gevonden. De webshop kreeg de volgende jaren steeds meer vorm en breidde zich elk jaar uit met meer verschillende artikelen en contacten in India. Ook ben ik de jaren erna ook een aantal keer alleen op reis gegaan naar India. Dit kan ik wel zeggen, heeft de grootste verandering gebracht. Mijn vertrouwen in mezelf is daardoor echt gegroeid, Ik heb vervolgens mijn fulltime baan jarenlang gecombineerd met het werken aan de webshop. Hierdoor werkte ik op de meest onregelmatige tijden. Het opbouwen van een webshop kost nu eenmaal tijd. Doordat er gewoon geld op de plank moest komen, heb ik hier niet al mijn tijd in kunnen stoppen. Ik vond het vreselijk eng om de stap te nemen en volledig voor Hindi & Bindi te gaan.

Eigen styling klussen

In de tussentijd deed ik steeds vaker eigen styling klussen. Ik heb veel spullen voor de styling uit India over laten komen en dit allemaal opgeslagen in een kleine loods. Buiten de in India gemaakte spullen heb ik zelf ook het nodige gemaakt. Denk hierbij aan aankleding voor festivals of kleine feestjes. Op deze manier vormde het bedrijf steeds meer naar wat ik echt wilde. Een eigen styling bedrijf gecombineerd met een goed lopende webshop met originele en kleurrijke producten. Eindelijk kreeg ik het gevoel dat ik deed waar mijn passie ligt. En ik kan je vertellen dat dit bijzonder goed voelde. Wat een reis naar India wel niet kan opleveren!

Elk nadeel heeft z’n voordeel

Door de corona pandemie was ik mijn baan in de evenementstyling na 17 jaar kwijtgeraakt. Dit voelde in eerste instantie rot, aangezien ik er zo lang heb gewerkt. Totdat ik mezelf realiseerde dat hierdoor een nieuwe, ontiegelijk grote deur voor mij openging. Er werd onbewust namelijk een keuze voor mij gemaakt.

Het ontslag betekende namelijk dat ik al mijn tijd in Hindi & Bindi kon steken. We hebben direct veel nieuwe producten ingekocht. Doordat we niet naar India konden reizen, is dit alles via WhatsApp of bellen gegaan. Dit was het voordeel van de contacten die we al 12 jaar hebben in India. Uiteraard heeft dit weer voor een aantal interessante gebeurtenissen gezorgd. Daarnaast hebben we een nieuwe website met de eventstyling opgezet. Op deze manier kan ik meer eigen styling opdrachten uitvoeren met Hindi & Bindi.

Divine Timing

Soms lijkt het alsof alles in een keer op z’n plaats valt. Hindi & Bindi werd groter en groter, waardoor er een gebrek aan ruimte ontstond. Gelukkig is de vader van Dominique pottenbakker en heeft hij een eigen pand. Gezien zijn leeftijd wil hij graag afbouwen, waardoor wij de bovenverdieping van dit pand mogen gebruiken voor producten van de webshop.

In mei 2021 kwamen we erachter dat Dominique zwanger was en dat er nu op elk moment een kleintje zou kunnen worden geboren. De vraag was echter waar we deze lieve baby zouden moeten laten. Gelukkig hebben we door de ruimte bij de pottenbakkerij nu extra ruimte in huis voor onze tweede kindje. Dit betekent dat we als gezin nog completer worden en er meer ruimte voor Hindi & Bindi komt. Bovendien weten we nu al dat we in toekomst gebruik kunnen maken van het gehele pand van de pottenbakkerij. Op deze manier kunnen we zowel de eventstyling als de webshop runnen vanuit deze plek. En in de toekomst willen we ook meubels importeren uit India. Over divine timing gesproken.

Dit allemaal had niet mogelijk geweest zonder een stabiele en sterke vrouw naast me. Zelf had ik soms al meerdere keren de handdoek in de ring gegooid met al dat gehannes met zaken doen met India. En ik heb geleerd soms in het diepe te moeten springen; en de kansen te pakken als ze zich voordoen. Zonder al te veel na te denken over de gevolgen. Het enige wat ik had kunnen verliezen op dat moment was geld. En dat is niet altijd even belangrijk!