blog 4 Het begin van Hindi&Bindi Varanasi en Goa

Omdat Hindi&Bindi tijdens deze onze eerste reis door India is ontstaan en wij graag jullie willen vertellen hoe dit is gegaan starten wij een blog waar we regelmatig zullen vertellen over onze avonturen! We hebben inmiddels vele reizen door India mogen maken waarin we zo veel moois hebben mee gemaakt, maar waar we ook zo veel gave spulletjes voor onze webshop hebben gevonden. We beginnen bij het begin: onze eerste reis in 2010. In dit blog gaan we verder in Varanasi en reizen we door naar onze laatste bestemming Goa. Maar voordat we mogen chillen in Goa hebben we nog een laatste bijzondere dag in Varanasi voor de boeg.

Varanasi is een heel erg bijzondere en bizarre stad. Men zegt de oudste stad van de wereld of het waar is weten we niet. Deze stad is een van de pelgrimssteden van India  elke hindoe wil hier uiteindelijk gecremeerd worden en uitgestrooid worden in de Ganges

Onze laatste dag in Varanasi was erg bijzonder. We hebben een tijdje crematies gecrasht. Echt ontzettend bizar en bijzonder. De meeste Indiers worden, voordat ze gecremeerd worden, gedoopt in het Ganges (de heilge rivier de Ganges) water, daarna worden ze ingebouwd met hout en verbrand. Hoe groter de stapels hout, hoe meer geld de mensen hebben. Sommigen kunnen zelfs geen hout betalen. Die mensen moeten dan ook bedelen om de crematie van hun geliefden te betalen. De crematies gaan 24 uur per dag door en vinden plaats op een daarvoor bedoelde plaats langs de rivier. Het lijkt er wel op de middeleeuwen!

De Indiers zien de rivier als Godin en geloven dat de rivier je reinigt van alle zonden, vandaar dat ze baden in deze rivier. Iedereen zei dat we een beetje water over ons hoofd moesten gooien om verlost te zijn van onze zonden,maar toen we in de lonelyplanet lazen dat er in de Ganges 1,5 miljoen bacteriën zaten per liter,terwijl ‘normaal’ vervuild water 1500 bacteriën bevat…..hebben we dat maar niet gedaan.
Op een van de ghats (trappen naar de Ganges) ontmoette we Baba 2. Een jonge gozer die al vanaf zijn 16de een zwervers bestaan had. Heel de dag is tie een beetje achter ons aan gelopen en heeft ons meegenomen naar een Shiva tempel op de crematie ghat, een tempeltje waar misschien 10 man in kon. Nou wat daar allemaal gebeurde; het leek wel een sekte. Eerst was de priester een uur de tempel aan het versieren voor de ceremonie: op alles bloemetjes leggen in bepaalde patronen, beelden beschilderen, allemaal brouwsels maken etc. Wat een werk en dat 2 keer per dag elke keer weer.
Toen kwam er een goeroe binnenlopen van 250 jaar oud die ook zijn eigen brouwels ging maken. (dit terwijl ook hier weer iedereen aan de wietpijp zat, in de tempel? hahahaha ongelofelijk hier)
Tijdens de ceremonie werden er 8000 wierook stokjes aangestoken, dus de hele tempel stond vol rook. Nou alsof we boven een bos uien hingen…..we zagen niks meer!
Toen volgde geloof ik een half uur lang een oorverdovend klokkengeluid van 2 grote klokken die in de tempel hingen en van allemaal trommels. Omdat je er 5 cm van af staat is het geluid zo hard en dan die rook….en terwijl mikte de goeroe zijn brouwels in het vuur. Het leek wel een tovenaar uit Lord of the Rings.
Na 20 min konden we niet meer door de herrie en de rook, dus zijn we naar buiten gevlucht. Even een frisse neus halen bij de 15 crematies die aan de gang waren hahaha.

Na de kennismaking met Incredible maar heftig India, mochten we heerlijk gaan relaxen in Goa!

We hadden een vlucht van Varanasi naar Mumbai en gelijk daar opvolgend naar Goa. Maar nieuwe regel sinds een maand is dat de incheck balies 45 min voor vertrek sluiten. Wij landden op Mumbai om 16.10 (we hadden iets vertraging)en om 16.30 gingen de balies dicht en we moesten onze rugtassen nog halen en naar een andere vertrek hal (we hadden 2 verschillende maatschappijen).
Je raad t al: vlucht gemist, we kwamen 2 min te laat voor het inchecken en die muts achter de balie wilde ons niet meer inchecken.

Na een nachtje Mumbai en nieuwe tickets gingen we de volgende dag eindelijk naar Goa.
Hier is t echt prachtig, erg mooi: mooie natuur, palmbomen, strand, heel veel winkeltjes en leuke strandtenten.
Eigenlijk zijn we hier lekker aan het relaxen en soms pakken we een leuk feestje mee. Wel lachen, want er zijn regelmatig rave feesten waarbij oude hippies staan te dansen en bellen blazen en mensen die uren achter een box in trance staan te dansen.
Ook zijn er regelmatig feesten op een hilltop, buiten. Schijnt erg tof te zijn, morgen is er weer een en dan gaan we daar eens kijken!

We hebben 2 weken een scootertje gehuurd en crossen overal en nergens heen….We zijn naar een sweet lake geweest en hebben ons daar van top tot teen ingesmeerd met modder. Is ons gezegd dat het erg goed voor je huid is.
Op woensdag heb je in het stadje waar wij zitten een fleamarket. Echt heeeeel veel kraampjes met frutsels en fratsels en prachtige handgemaakte spulletjes, sieraden en kleding, zoals te gekke harembroeken en hippie rokken. Dus we hebben nog meer geshopt 🙂

Wij gaan nog even een paar dagen genieten hier en dan is het weer tijd om naar huis te gaan. Maar daar denken we nog maar even niet aan…Deze eerste reis India was overweldigend! We zijn verliefd geworden op India en India heeft ons ook een nieuwe missie gegeven; Nederland kennis laten maken met de pracht en praal en kleuren van India! Hindi&Bindi is een feit! In de volgende blog schrijven we over onze tweede reis door Zuid India!