Vanwege onze vakantie worden alle orders die geplaatst worden op en vanaf donderdag 25 juli pas verzonden vanaf maandag 5 Augustus. Als goedmakertje ontvang je als je in deze periode de bestelling doet wel 10% korting op de gehele bestelling! Vul de code: Vakantie2024 in in het afrekenscherm en de korting wordt automatisch verrekend!

Blog 3 Rondreis door kleurrijk India. Het begin van Hindi&Bindi

In het laatste blog hebben we verteld hoe we op het idee zijn gekomen om hindi&Bindi te beginnen. Maar nog niks over onze verdere avonturen in Jodhpur. Want we hadden nog 2 volle dagen te besteden in Jodhpur. Na het onbijt zijn wel lekker toeristisch gaan doen we dachten laten we een jeep safari gaan doen. 4 uur lang hobbelen in een terrein wagen met een super leuke gids. We bezochten veel dorpjes ieder met zijn eigen ambacht. Als laatste gingen we op bezoek bij een bisnoi dorpje. En daar hadden we een opium ceremonie. ( ja, dat kan alleen in India een excursie boeken waar je aan het einde opium kan gebruiken) na een ceremonie met een hoop gezang ( na ja gezang,geen draaiende stoelen bij the voice denk ik zo) konden we het sap van de opium uit de hand van onze gids drinken. Na 1 uur mocht het effect er wezen; zo’n hobbelige rit was ineens super leuk en alles was lekker relaxt die dag.

Udaipur was onze volgende bestemming. Super leuke stad waar we lekker relax hebben gedaan, gewandeld, gegeten met een stel uit Engeland en de dag erna opgetrokken met wat Nederlanders. Erg mooi vanaf een berg de zon zien ondergaan. Ze houden hier trouwens wel van een feestje, elke dag zijn er wel festivals waarbij beelden in de plomp worden gegooid, veel wordt gezongen (hard), vuurwerk afgestoken en veel dansende mensen. Ze dansen hier met stokjes, natuurlijk ook weer even meegedaan. Het is best leuk en na een paar mensen op de vingers te hebben geslagen wordt het pas echt leuk!

Na Udaipur zijn we vertrokken naar Pushkar, een heilige stad, waar we (wel opgelicht) heel de familie hebben gezegend in het heilige water van de rivier. Dus familie, niks anders dan goeds de komende tijd!!!
Hier hebben we ook nog wat geshopt (wierook, harembroeken, hippie rokken, mooie sieraden en andere handgemaakte producten en kleding, want je hebt natuurlijk nooit genoeg hahahaha
Pushkar is echt een geweldige stad, klein maar fijn en super sfeervol. In onze latere reizen komen wij hier regelmatig terug, want Pushkar is voor Hindi&Bindi een belangrijke plek geworden. Daarover later 🙂

Op naar de volgende bestemming: Jaipur en als eerst de biosocoop in Jaipur.
We dachten een mooie bollywood film te gaan zien,maar het was keiharde actie; moorden, mishandeling etc. Erg gezellig..ahum
Maar toch had het wel wat in die zaal met al die mensen die rochelen, keihard bellen en heel erg hardop meeleven met de film. Dus ondanks de bijna gebroken knieschijven van Ray (door de veel te kleine stoeltjes) was t toch bijzonder..
we zijn er naar een apentempel geweest, waar 2 bendes apen de tempel bewaken.
Verder hebben we in Jaipur de lokale markt bezocht en lekker rondgelopen daar!

Onze tocht ging verder naar Bharatpur..een vogelreservaat. Ja wat zullen we daar eens over zeggen..we hebben eenden gezien en vogels (er waren ook wel mooie ooievaars, lepelaars etc). Hahaahah op een te kleine fiets door dat park heen met een gids die dan heel hard STOP riep, dat we tenminste dachten dat ie iets heel bijzonders zag. Was t weer zo’n stomme vogel. En er schijnt 1 tijger rond te lopen, die nog niemand heeft gezien (?)
Ja t was weer eens wat anders…maar we kunnen er verder niks spannends over vertellen.

Na een dagje lummelen in het park met de eendjes zijn we naar Agra gegaan. Daar zijn we gelijk een lokale markt opgegaan.Geen toerist te bekennen, echt even terug in de tijd….
Lekker op een dakterras gezeten met een komische Australier met uitzicht op de Taj Mahal. Schitterend!
Volgende ochtend 5 uur ging de wekker, samen met chauffeur Amar, vrouw en kind zijn we naar de Taj mahal gegaan voor de zonsopgang. Je denkt dan..misschien is het zo vroeg niet zo druk, maar helaas! We waren niet de enige.
Maar wat een prachtige gebouw zeg..ongelofelijk!
Toen was het tijd om afscheid te nemen van onze chauffeur Amar. We hadden hem een goede fooi gegeven (dachten we) Maar meneer was een beetje boos..of we niet blij met hem waren. Nou neem van ons aan..na 2 weken roken, eten en geld voor zijn gebroken raam en de fooi, waren we een beetje geïrriteerd. Voor de zekerheid toch even aan nagevraagd wat normaal is om te geven. Nou dat zat wel goed, ruim! We hebben hem even duidelijk gemaakt dat we wel een beetje teleurgesteld waren in hem. Toen was ie ineens blij met het geld. Ja daar zijn ze wel goed in hoor hier..als je je geld kwijt wil, ga naar India! hahahaha

Na een dagje en nachtje Orchha naar Khajuraho. Jezus wat we daar allemaal beleefd hebben…
‘s middags eerst ff een duik in het zwembad en s avonds naar de stad. We zijn daar in een shop beland met een goeroe, goeroe baba en zijn volgelingen. Alles wat ze doen is wiet roken, eten en praten onder het genot van de muziek van Enrique Iglesias. Om Santi!(oftwel relax)
Wat een vent die Baba…hij hoeft maar naar iets te wijzen en iedereen rent voor hem…Meneer Baba vond ons wel leuk en nodigde ons uit voor de volgende dag in zijn farmhouse voor een picknick.
De volgende dag eerst de kamasutra tempels bezocht. Erg mooi, zo ontzettend gedetailleerd. Rond 1 uur met de motor naar Baba’s farmhouse. Ray had al zijn mp3 speler en speakers meegenomen uit angst voor een middag met meer muziek van Enrique (haha)
Nou de Nederlandse housemuziek viel in de smaak. We hebben de hele middag en avond daar gezeten, gegeten, natuurlijk gerookt (daar ontkom je niet aan haha en we kunnen zeggen;sterk spul) en gedronken. Baba heeft onze hand gelezen en moet zeggen, dat kan hij wel! Hij beloofde de volgende ochtend een ceremonie aan ons te geven,maar daar mogen we niet te veel over zeggen, anders dan gaan de krachten verloren! (jaaaaaaaa mysterieus he)
Thuis bij Baba hebben we thee gedronken onder genot van Indiase muziek met een volume daar zeg je U tegen!
Daarna hebben we in de shop nog een polonaise gelopen op de muziek van onze Guus meeuwis (we hebben een video voor bewijs) en ook in India woont een Huub van der Lubbe (zanger van de Dijk, hier hebben we ook bewijs voor) Deze Huub is trouwens de nieuwe beste vriend van Ray…Hij was zo Happy met Ray..denk dat ie dit wel 1000 keer gezegd heeft.

In onze volgende blog reizen we door naar de bijzondere stad Varanasi!