Blog 2 Rondreis India, door het kleurrijke Rajasthan

Omdat Hindi&Bindi tijdens deze reis is ontstaan en wij graag jullie willen vertellen hoe dit is gegaan starten wij een blog waar we regelmatig zullen vertellen over onze avonturen! We hebben inmiddels vele reizen door India mogen maken waarin we zo veel moois hebben mee gemaakt, maar waar we ook zo veel gave spulletjes voor onze webshop hebben gevonden. We beginnen bij het begin: onze eerste reis in 2010. In dit blog gaan we verder met onze reis door Rajasthan. Wat ons betreft is Rajasthan wel het kleurrijkste deel van India. je hebt er veel oiude steden en dorpjes en super mooie ouwe forten en kastelen. In sommige dorpjes is het net of je in een 1000 en 1 nacht sprookje stapt.

Nou we zijn weer een weekje verder en weer veel meegemaakt..

Vanuit Bikaner zijn we naar Jaisalmer gegaan in de provincie Rajasthan. We zaten met het hotel in de oude stad, allemaal kleine straatjes en hele leuke dingetjes om te kopen. Ik heb mijn handen nog laten beschilderen met Henna.
We zijn op kameelsafari geweest hahahahaah was een soort hel op aarde…hahah nee hoor, maar echt heel leuk was het niet. Het was zo heet dat we bijna allemaal fata morgana’s zagen en die kameel zit ook niet echt comfortabel. En het enige wat je ziet is steen en een paar verdorde planten. De Thar woestijn schijnt hele prachtige gedeeltes te hebben, maar wij zijn waarschijnlijk te vroeg afgehaakt om die te zien.

 

 

 

Het begin van Hindi&Bindi delhi 4

 

 

 

We zijn daarna doorgereisd naar Jodhpur dat ligt ook in de provincie Rajasthan, waar we een jeepsafari hebben gedaan (daarover meer in ons volgende blog want dat was wel een beleving wat je alleen in india kan mee maken). Jodhpur is een grote stad, maar voelt als een dorp. Rond de kloktoren is ook wel het toeristische deel van Jodhpur. Je hebt er een grote markt en veel shops met kruiden en specerijen. Maar ook een paar leuke winkels waar je super mooie handgemaakte spullen kan kopen.
Dus na het eten zijn we lekker wezen struinen op het plein en kwamen in een super klein schattig winkeltje binnen. We raakte aan de praat met de eigenaar, die ging ook een beetje de achtergrond vertellen over de traditionele stoffen en handwerk wat India rijk is.

We waren altijd al geïnteresseerd in het mooie handwerk wat India rijk is, maar nu nog meer! We hebben toen maar besloten om een paar honderd euro te gaan pinnen en wat mooie handgemaakte spullen te gaan inkopen, met de gedachte dat er vast wel mensen zijn die dit ook mooi vinden. ( zo niet dan hebben we genoeg mooie kadootjes voor onze familie en vrienden)  Ook kochten we een paar super gave sari rokken ( een sari is de traditionele klederdracht van Indiase vrouwen) Ze maken dan kleurrijke strokenrokken van de oude sari’s . En we hebben ook een paar te gekke Harembroeken ingekocht. Dat zijn heerlijke broeken voor in de warme dagen. Na dik 2 uur en een hoop chai hadden we 2 dozen propvol met te gekke spullen gekocht. Tijd voor een drankje in de plaatselijke kroeg van Jodhpur.

Na een paar lekker biertjes kwam het gesprek al snel op hoe we onze spullen in Nederland kwijt gaan raken. Een groot deel kunnen we wel aan onze vrienden en familie slijten. Maar het zal toch te gek zijn als we dit groter aan kunnen pakken. Al snel kwamen we op het plan om een webshop te beginnen naast onze eigen banen is dit ook het best te combineren. Ook hadden we het idee om op verschillende festivals en marktjes te gaan staan in de zomer maanden.

Maar we moeten ook nog een naam hebben dachten we. Voor ons lag een zak chips… we waren het er snel over eens dat we het lettertype op de zak chips wel heel tof vonden. Dus dat lettertype gingen we ook gebruiken voor ons logo / naam. Do kwam ook al snel dat de naam wel iets met India te maken moest hebben, omdat ons bedrijfje ook hier geboren is. ( we waren helemaal niet van plan om zoiets te beginnen, het was gewoon een ingeving ) Snel kwamen wel al op Hindi, de taal van India, maar er moest nog iets bij wat er een beetje bij rijmt. Toen zijn we op Bindi gekomen ( Bindi is de stip die de vrouwen dragen op hun 3e oog ) En Tadaaaaaaaa hier was Hindi & Bindi.

Zo zie je maar hoe gek iets kan lopen…. Een reis naar India plannen, verliefd worden op het land, het mooie handwerk en de kleurrijke kleding. En ineens besluiten om een klein bedrijfje op te starten wat nooit de bedoeling voor ons is geweest. Nu 8 jaar later zijn we nog steeds bezig en reizen we minimaal 1 keer per jaar naar India op zoek naar te gekke spullen en ontwerpen we zelf ook ook onze eigen kleding. In de loop der jaren hebben we veel vrienden gemaakt in India. De vrienden zijn ook de mensen die onze spullen maken, wij werken graag met kleine ondernemers in India. Zo weten we hoe en onder welke omstandigheden de produkten gemaakt worden en helpen we de kleine ondernemers om verder te groeien. Sinds kort steunen we ook een goed doel in India stichting Dunia Lulu

Nu Hindi&Bindi geboren is en we al te gekke spullen hebben ingekocht, moet ons reisavontuur door de rest van Rajasthan nog beginnen! Hierover meer in onze volgende blog! Namaste

 

 

 

Het begin van Hindi&Bindi delhi 5

 

Lees ons volgende blog verslag