Volg onze blog verslagen. Blog 1 Rondreis India. het begin van Hindi&Bindi

Blog 1 Rondreis India. het begin van Hindi&Bindi

 

 

Na verschillende te gekke avonturen in diverse landen in Azië, is het voor ons altijd een droom geweest om een rondreis door India te maken. Alleen de twijfel door de verschillende verhalen die je hoort van mensen om je heen van: Zal je dat wel doen? Wel veel armoede hoor daar! Is het wel veilig? je wordt sowieso ziek!
In 2010 hebben we toch besloten om een 6 weekse rondreis door een deel van India te gaan maken. Dat is een begin geweest van een lifechanging reis. Omdat Hindi&Bindi tijdens deze reis is ontstaan en wij graag jullie willen vertellen hoe dit is gegaan, starten wij een blog waar we regelmatig zullen vertellen over onze avonturen! We hebben inmiddels vele reizen door India mogen maken waarin we zo veel moois hebben mee gemaakt, maar waar we ook zo veel gave spulletjes voor onze webshop hebben gevonden. We beginnen bij het begin: onze eerste reis door India in 2010

Aangekomen in Delhi liepen we met onze rug tassen naar buiten en daar stond half India met tulband te wachten op hun gasten. 80.00 bordjes met namen erop..Nou zie je eigen naam maar eens te vinden, terwijl iedereen
je volop staat aan te staren! Ons hotel was in New Delhi..(we dachten als dit nieuw Delhi is, wat zal oud Delhi dan in godsnaam zijn) Wat een straten zeg, vies, smerig….
De eerste dag zijn we zelf een beetje gaan zwerven in de straten van Delhi…jeetje wat ben je een attractie hier. Iedereen kijkt je aan! Daarna nog een beetje uitgerust op de kamer en s’ avonds wat gaan eten.
Nou koken kunnen ze hier wel..wat een fantastisch eten zeg!!!

Dag 2 hadden we met gids een stads tour door Delhi. We zijn in verschillende moskeeën geweest en met een fiets riksja door de straatjes van Old Delhi.. Je weet niet wat je ziet hier…armoe, smerig, mensen die zich wassen op straat, maar ook vrouwen in de mooiste sari’s. Onze gids was een beetje een arrogante zak die het allemaal wel wist te vertellen: hoeveel fooi we moesten geven aan iedereen (de mensen die van ons fooi hebben gehad kunnen nu rustig met pensioen); waarom we als Nederlanders heel erg fout zijn als we geld geven aan Pakistan; dat we eigenlijk niet buiten onze hotel mochten om op de lokale markt te gaan shoppen, omdat de kans op aanslagen nu erg groot is door de pakistanen; dat hij eerst foto’s van ons moest maken voordat we zelf verder mochten (dus we hebben ineens veel
foto’s van onszelf). s’ Avonds hebben we zitten borrelen in een restaurantje en daarna een tijdje in een klein reisbureautje gezeten met allemaal Indiërs. Echt erg grappig. Verhalen van een Indiër met ADHD, eentje met een heleboel vriendinnen, en eentje die graag zijn foto’s liet zien van zijn modellen carrière

 

 

 

Deel 1 Incredible India Het begin van Hindi&Bindi delhi

 

 

 


De volgende dag verlieten we al vroeg Delhi (helemaal goed, want Delhi is chaotisch, vies, maar toch ook wel erg grappig voor 2 dagen) en hebben een autorit van 7 uur gemaakt naar provincie Shekawati, naar het dorpje Mahansar.
Onderweg waren ze bezig met wegwerkzaamheden (en dat gaat hier niet zoals in NL) en waren ze bezig met stenen te gooien naar de andere kant van de weg. Nou heb je ons weer..wij rijden langs en krijgen zo’n steen volop op onze vooruit aan de kant van de chauffeur. Die arme man…zat onder de glassplinters. Gelukkig niet helemaal door, maar de halve ruit ligt aan puin. Langs de weg hebben nog een half uurtje staan bakkeleien wiens schuld het nou was (lijkt me duidelijk, maar in India schijnt dat anders te zijn. Ze gooien gewoon en kijken geen eens)
Hahahahah we rijden nu al 3 dagen rond met een kapotte ruit en de chauffeur hangt schuin in zijn auto om de weg te kunnen zien.

Aangekomen in Mahansar kwamen we bij ons stulpje voor de komende 2 dagen; een onwijs mooi kasteel met hele lieve mensen die het kasteel beheren. Nou krijgen we een kamer aangewezen, echt niet normaal. Het leek de royal suite wel (toevallig had de dag ervoor het nichtje van de Koningin van Engeland er geslapen). Echt zo mooi, met een buiten gedeelte, 2 lounge ruimtes en een aparte slaapkamer. Helemaal ingericht in 1001 nachten stijl! Super romantisch! We hebben ook onder het genot van een drankje de zonsondergang bekeken vanaf het dak van het kasteel met op de achtergrond de mantra muziek die vanuit de tempels komt. Erg bijzonder!

De volgende dag hebben we een tour gekregen door drie verschillende dorpen met prachtige haveli’s (beschilderde koopmanshuizen) Echt prachtig, als je hier loopt waan je je echt in 1001 nachten en echt het ware India! Je blijft hier wel een attractie hoor…regelmatig op de foto en oogjes continue op je gericht. Ook erg bijzonder de koeien die gewoon los lopen en wagens met kamelen of ezeltjes door de straten…
Onze gids was echt top, hij heeft heel veel verteld en we weten nu alles verteld over alle 100.000 goden van het Hindoeïsme. Grappige mensen die Hindoes, als ze iets doen doen ze het goed: in tempels hebben ze speciale bedjes voor de beeldjes. Ze worden s’ avonds in bed gestopt om te slapen en volgende dag weer op het altaar gezet. Ook begrijpen we nu waarom veel hindoes vegetarisch zijn. Ze geloven in reïncarnatie en dat je dus ook kan terugkomen op aarde als verschillende dieren. Vandaar dat eten van vlees niet veel gedaan wordt omdat ze bang zijn hun voorouders op te eten. Toch best gek als je s’ avonds boven een bord met kip hangt.. sorry opa!

 

 

 

Deel 1 Incredible India Het begin van Hindi&Bindi delhi 2

 

 

 

Vanuit Mahansar zijn we vertrokken richting Bikaner. Hier hebben we een oud fort en een Jaintempel bezocht. Erg komisch het Jain geloof is een religie wat gelooft in reïncarnatie en geweldloosheid. De hoogste monnik aanbidt alles wat leeft en dus draagt hij een mondkapje om te voorkomen dat hij beestjes inslikt en vegen ze de vloer aan waar hij loopt zodat er geen insecten plat getrapt kunnen worden.
De tempel was erg mooi en die monnik (met een beetje bassie-achtig kapsel) liet ons alles zien. Nou was het grappige dat er later een commercial opgenomen ging worden als reclame voor Rajasthan.
Ze vonden het wel een leuk idee als ik ook zou meedoen. hahahaha nou door 2 vrouwen ben ik een sari gehesen, de Indiase Mari van de Ven heeft me 10 lagen make-up opgedaan, bindi op en ready to go. Ik wist helemaal niet wat ik moest doen. Ik moest met 3 vrouwen een tempel inlopen, heel vriendelijk lachen en een beetje handen wapperen. Daarna probeerde ze me nog aan het dansen te krijgen, maar de pasjes werden steeds ingewikkelder, dus toen ben ik maar afgehaakt! hahhaha erg leuk. En ook hier weer moesten we met iedereen op de foto!

We sliepen in een guesthouse van hele vriendelijke mensen en hebben hier lekker gegeten.
De volgende stop is Jaisalmer en gaan we een kamelensafari doen…zijn benieuwd!

Meer over het vervolg van onze eerste reis lees je in onze volgende blog!

 

 

 

Deel 1 Incredible India Het begin van Hindi&Bindi delhi 3

 

 

 

 

Lees ons volgende blog verslag