Hindi&Bindi steunt stichting Dunia Lulu

facebook_1551639462245

Door onze vele reizen door India hebben we de mooie kanten van het land mogen zien, maar ook de mindere kanten zoals o.a armoede zijn helaas goed zichtbaar. Omdat India ons zo veel moois heeft gegeven, wilde wij ook wat terug doen. In Pushkar, een dorp waar wij jaarlijks komen voor onze inkopen, kwamen wij in aanraking met Stichting Dunia Lulu.  Hieronder vertellen we over de stichting. Maandelijks doen we een donatie om deze lieve mensen te helpen andere lieve mensen te helpen. <3

Stichting Dunia Lulu  is opgericht door Trudy, Anita en Maria , 3 zeer enthousiaste dames uit Ootmarsum en Oldenzaal. Allen vanuit diverse disciplines werkzaam (Trudy is antropoloog en Job coach en Anita is woonbegeleider geweest, Maria is orthopedagoog binnen het speciaal onderwijs) voor mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met deze kennis willen ze hun steentje bijdragen in India om voor  kinderen en volwassenen met een (verstandelijke)beperking onderwijs mogelijk te maken en waar mogelijk te helpen om aan het werk te komen.

Ze ondersteunen al vele jaren projecten in India en hebben hun activiteiten in februari 2017 officieel ondergebracht in een stichting.  Ze reizen regelmatig –op eigen kosten- naar India om er op toe te zien dat de projecten goed verlopen en de financiële bijdragen op de juiste wijze besteed worden. Zo werken ze in Pushkar, aan het verder opzetten van de RICHA-school /arbeidstrainingscentrum. Daar willen ze ook naschoolse activiteiten voor vrouwen en meisjes aan gaan koppelen.

Ter plekke hebben ze veel contact met enthousiaste vertegenwoordigers van hulporganisaties, zoals stichting Jyotirgamay seva Sansthan.

Concreet wordt financiële ondersteuning gegeven voor o.a:

  • De aanschaf van nieuwe kleren en wat lekkers voor de scholieren de RICHA-school met Diwali, het belangrijkste feest in India.
  • Voor bloem ,rijst en olie aan de armste families en fruit voor de scholieren.
  • Voor een naaimachine om vaardigheden aan te leren waarmee er kans op werk is,
  • Voor spel en ontwikkelingsmateriaal voor onderwijs.
  • Dit jaar de huur voor het schoolgebouw voor hun rekening genomen en
  • -last but not least- : is er een nieuwe schoolbus aangeschaft. De oude bus hing met ductape aan elkaar en het was niet langer verantwoordt om daar kinderen mee te vervoeren.

Naast het geven van financiële ondersteuning delen ze ook hun kennis en knowhow met betrekking tot (speciaal) onderwijs, arbeid en sociale issues. Dit jaar wordt er een Jobcoach training voor het Begeleid Werken aangeboden.

Namens de  stichting is er de mogelijkheid om  in Hotel Diamond in Pushkar fietsen te huren en zo de omgeving te verkennen. De opbrengst komt geheel ten goede van de projecten.

De komende jaren gaan ze concreet toewerken naar het opstarten van een klein café, gerund door mensen met een beperking in combinatie met een werkatelier. Dit kan als voorbeeld dienen voor anderen zodat men kan zien dat ook mensen met een beperking actief deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

Voor meer informatie bekijk de website  https://dunialulu.webs.com  en op facebook Stichting Dunia lulu India

Donaties zijn welkom op  NL 90 RABO 0316 8154 70  tnv Stichting Dunia lulu