5 tips voor de ultieme reis door Zuid-India

5 tips voor de ultieme reis door Zuid-India

Eigenlijk kunnen wij elk artikel wel beginnen met het vertellen over onze grote liefde voor India. We raken niet uitgepraat over de cultuur en bijzondere mensen, waardoor we hier eigenlijk het liefst elk jaar wel heen zouden gaan. Om alles van het land te zien is dit ook wel nodig, aangezien India groter is dan je zal denken. Met een keurige 7e plek op de lijst met grootste landen ter wereld qua oppervlakte, vindt India een mooie plek tussen Australië en Argentinië. Dit artikel gaan we ons echter focussen op een reis door Zuid-India. We geven je 5 tips over deze regio die jij absoluut niet mag overslaan.

Hoe lang duurt een reis door Zuid-India?

Uiteraard ben je er volledig zelf bij wat betreft het boeken van een avontuurlijke reis naar Zuid-India. We kunnen je echter wel een kleine indicatie geven van de afstanden, zodat je hier rekening mee kunt houden met het maken van de planning. Het is absoluut mogelijk deze reis door Zuid-India in één week af te ronden. Echter kunnen we daarbij direct stellen dat je wel een flinke klap van de molen hebt gehad. Dit is namelijk wel erg ambitieus en doodzonde.

De afstanden tussen de highlights voor een reis door Zuid-India zijn redelijk groot te noemen. Daarbij komt het geregeld voor dat je net iets langer wilt blijven op een specifieke plek. Je kunt hier daarom het beste een week of 2 á 3 voor uittrekken. Dit geeft je alle vrijheid volledig te doen waar je zin in hebt en te besluiten langer of juist korter op bepaalde plekken te blijven. Laten we snel overgaan naar de 5 tips voor een reis door Zuid-India die jij niet mag missen.

Rondvaren in Alleppey

Eén van dé hoogtepunten tijdens een reis door Zuid-India is ongetwijfeld rondvaren op een houseboat door Alleppey. Deze plek wordt ook wel gekscherend het Venetië van India genoemd. Je kunt hier plaatsnemen in een boot die vroeger werd gebruikt voor het verschepen van kruiden. Echter wordt het tegenwoordig vooral gezien als manier van inkomen uit het toerisme. En terecht! Vanaf de boot geniet van een hele dag en nacht, waarbij vooral de schitterende zonsopkomst en zonsondergang een schitterend schouwspel is. Daarbij beleef je de omgeving uiteraard net weer anders, aangezien je alles vanaf het water ziet. Houd de ogen overigens altijd open en de kans is groot dat je bijzonder grote adelaars zult spotten.

Tempels kijken in Madurai

Ben jij gek op tempels en ceremonies? En wil je daarbij de indrukwekkende Indiase cultuur in je opnemen? Dan mag een bezoek aan de stad Madurai absoluut niet ontbreken. Met name de Meenakshi Amman tempel is er eentje om je vingers bij af te likken. En dat is eigenlijk pas het begin van een hele rits aan bezienswaardigheden. Wil je de stad echt goed leren kennen? Boek dan een stadstour, waarbij alles je keurig netjes wordt uitgelegd.

Wilde dieren spotten in Kerala

Goed, we hebben je nu een bootreis door Alleppey en een cultureel bezoekje aan Madurai aangesmeerd. Daarom is het nu tijd onszelf op de natuur te richten. Eén van de mooiste plekken wat betreft natuur tijdens een reis door Zuid-India is Kerala. Hier heb je namelijk nog de kans om levensechte wilde tijgers tegen te komen. Naast de nog 50 wilde tijgers die hier leven, heb je ook kans op het spotten van olifanten, apen en bizons. De dierenliefhebber komt hier dus zeker aan z’n trekken. Het is vooral prachtig om dit gebied te verkennen via een van de 40 rivieren. Oke, dan komen we dus weer bij een boottocht uit.

Het tropische Marari Beach

Stiekem hoort bij elke vakantie wel een bezoekje aan een strand. Even de beentjes omhoog, een potje beach tennissen en op zoek naar een verfrissende duik. Wat dat betreft zit je goed tijdens een reis door Zuid-India. En dan met name bij een bezoekje aan Marari Beach. De zuidelijk gelegen plek biedt een prachtige zee, met bijbehorend strand en overkoepelende palmbomen. Ideaal om de vakantie af te sluiten of om even goed op stoom te komen na een reeks toffe activiteiten.

De havenstad Mahabalipuram

De laatste tip die we geven gaat opnieuw om een leuk stadje. Ditmaal hebben we het over de havenstad Mahabalipuram. En of dat lekker bekt! In deze stad is bijzonder veel te zien, waarbij je vooral de Pancha Rantas, een hindoeïstisch tempelcomplex, absoluut niet mag vergeten. Daarnaast kun je hier een prachtige vuurtoren beklimmen, waarna je een mooi uitzicht hebt over de zee en de rest van de omgeving. Daarnaast moet je ook zeker de Shore tempels bezoeken. Een zeer bijzonder complex, mede door het feit dat het zo dicht bij zee ligt.

Spullen pakken en gaan met die banaan!

Zo, jij kunt je spullen gaan inpakken en weer eventjes 5 tips voor jouw reis door Zuid-India opschrijven. Het gaat ongetwijfeld een geweldige reis worden die je nooit, maar dan ook nooit zult vergeten. En dan besef je eigenlijk pas dat je maar een klein deel van het gigantische India hebt gezien.
Wil jij nog meer van India zien? Check dan onze geweldige Indiase spullen in de webshop. Dit gaat van meubeltjes, kleding tot versieringen. Je kunt het zo gek niet bedenken. En dat is eigenlijk precies hoe de Indiase bevolking in het leven staat!